مهارتهای تحلیلگر کسبوکار
موقعیت تحلیلگر کسبوکار نیازمند مهارتهای سختافزاری و نرمافزاری است. تحلیلگران کسبوکار باید بدانند که چگونه روند انتقال دادهها را ترسیم، تحلیل و گزارش نمایند. چگونه میتوانند این اطلاعات را با دیگران به اشتراک بگذارند و آن را در کسبوکار اعمال کنند. همه تحلیلگران کسبوکار تا زمانی که درک کاملی از نحوه کار سیستمها، محصولات و ابزارهای کاری سازمان داشته باشند، به دانستن فنآوری اطلاعات آنها نیاز ندارند. از طرف دیگر، برخی تحلیلگران کسبوکار از سابقه قوی در فنآوری اطلاعات و تجربه کمتری در کسبوکار برخوردار هستند و علاقه دارند که از فنآوری اطلاعات به عنوان نقش تحلیلگر کسبوکار استفاده نمایند.
بر اساس نظرات موسسه بین المللی تحلیلگری کسبوکار (IIBA) برخی از مهمترین مهارتها و تجربههای مورد نیاز یک تحلیلگر کسبوکار عبارتند از:
۱.مهارتهای ارتباطی شفاهی و نوشتاری؛
۲.مهارتهای مشاورهای بین افراد؛
۳.مهارت تسهیلگری؛
۴.مهارتهای تفکر تحلیلی و حل مساله؛
۵.مهارت ارائه گزارش؛
۶.مهارتهای سازمانی؛
۷.آگاهی از ساختار کسبوکار؛
۸.تجزیه و تحلیل الزامات؛
۹.آنالیز ذینفعان؛
۱۰.مهندسی نیازمندیها؛
۱۱.تجزیهوتحلیل سود؛
۱۲.درک شبکهها، پایگاههای اطلاعاتی و دیگر فنآوریهای اطلاعاتی.
حقوق تحلیلگر کسبوکار
متوسط حقوق برای یک تحلیلگر کسبوکار ۶۷،۷۶۲ دلار در سال میباشد که بالاترین حقوق پرداختی در سانفرانسیسکو است، جایی که متوسط حقوق ۲۸ درصد بالاتر از میانگین سرانه درامد ملی است. این عنوان مبلغ در نیویورک در رده دوم است و با حقوق گزارش شده ۱۸ درصد بالاتر از میانگین سرانه درامد ملی و دربوستون در رده سوم با ۷ درصد حقوق سالانه بالاتر از میانگین میباشد.
اگر چه تحلیل کسبوکار یک رشته نسبتا جدید در فنآوری اطلاعات است، تعدادی محدودی از سازمانها هم اکنون گواهینامههایی را پیشنهاد میکنند تا به ارتقا رزومه تحلیلگران کمک کنند و شایستگی خود را به عنوان یک تحلیلگر نشان دهند. سازمانهایی مانند، IIBA، IQBBA، IREB و PMI هر کدام گواهینامه متناسب خود را برای تحلیل کسبوکار پیشنهاد میکنند این موارد عبارتند از:
- گواهینامه ورود در تجزیه و تحلیل کسبوکار (ECBA)
- گواهینامه صلاحیت در تحلیل کسبوکار (CCBA)
- گواهینامه حرفهای در تحلیلگر کسبوکار (CBAP)
- گواهینامه تجزیه و تحلیل چابک (AAC)
- گواهینامه تحلیلگر سطح کارآفرینی (CFLBA)
- گواهینامه متخصص فنی و مهندسی نیازمندیها (CPRE)
- گواهینامه حرفهای در تجزیه و تحلیل کسبوکار (PBA)
کارگاههای آموزشی
برخلاف گواهینامهها، که برای اثبات مهارتهایی است که در حال حاضر دانشپذیر داراست، طراحی شدهاند، کارگاهها برای آموزش مهارتهای جدید یا بهبود وضعیت فعلی دانشی برنامهریزی شده است. کارگاههای آموزشی میتوانند شامل هر نوعی از کارگاههای سنتی چند روزه یا دورههای تمام وقت که با سرپرستی مربی برگزار میشود که هفتهها یا ماهها طول خواهد کشید باشد.
دورهها اغلب هم به صورت انفرادی و هم به صورت آنلاین ارائه میشوند. به صورت متناوب، سازمانها ممکن است تمایل داشتهباشند یک کمپ برای خود ایجاد کنند تا یک کارگاه چهار روزه را برگزار کنند. برخی کارگاهها رایگان هستند، در حالی که برخی دیگر ممکن است نیاز به صرف هزینه داشته باشند که از ۱۰۰ تا ۲۵۰۰ دلار بسته به نوع آموزش، این هزینه متفاوت میباشد. همه آنها به گونهای طراحی شدهاند که بتوانند تجربه کارکردی خود را ارائه دهند.
برنامههای اصلی
اگر شخصی مدرک علوم کامپیوتر و یا مدرک کسبوکار داشته باشد، ممکن است نیاز باشد تا در تحلیل کسبوکار به یک ارشد تحلیلگر کسبوکار ارتقا یابید. اینکه دقیقا چه نوع مدرکی را باید انتخاب کرد وابسته به نیاز شخص است که در چه حوزهای از تحلیلگری کسبوکار یا IT نیازمند ارتقا هست و میخواهد در آن به فعالیت بپردازد، اما برنامههای بسیاری برای آموزش رسمی به او برای خبره شدن در حوزه تحلیلگری کسبوکار وجود دارند.
ابزارها و نرمافزارهای تجزیه و تحلیل کسبوکار
تحلیلگران کسبوکار معمولا بر نرمافزارهایی مانند مایکروسافت اکسل، مایکروسافت پاورپوینت، مایکروسافت اکسس، SQL، تجزیه و تحلیل گوگل و نرمافزارهای هوش تجاری مانند Tableau و یا power BI تکیه میکنند. این ابزارها به جمعآوری دادهها و مرتبسازی دادهها، ایجاد نمودارها، تدوین اسناد و طراحی تصاویر کمک میکنند تا یافتهها را توضیح دهند. آنها الزاما نیازی به برنامهنویسی یا مهارتهای استفاده از پایگاهداده برای ایفا یک نقش تحلیلگر کسبوکار نخواهند داشت، اما اگر این مهارتها را داشتهباشند، آسیب نخواهند دید. اینکه به چه نرمافزارهایی نیاز است به شغل و آنچه که در سازمان باید انجام دهند وابسته است.
نقش تحلیلگران کسبوکار در توسعه نرمافزار
تحلیلگر کسبوکار از اطلاعات درلحظه و نرمافزارهای تجزیهوتحلیل برای شناسایی روند، الگوهای موفقیت و مشکلات مقابله سازمان با تغییر استفاده میکند. همانطور که دادهها برای سازمانها ارزش ایجاد میکنند، تحلیلگران کسبوکار نیز همین کار را انجام میدهند.
«یکی از ارزشهای کلیدی در حوزه تحلیلگر کسبوکار، حرکت به سوی مالک محصول یا خدمت است، که به عنوان یک خط رابط بین فنآوری اطلاعات و توسعه نرمافزار و انواع کسبوکار، است که این نقش را هیجانانگیزتر مینماید.».
هموند میگوید: با توجه به فهرست گسترده مسئولیتها در این موقعیت، برخی سازمانها سمتهای مدیریت محصول را ایجاد کردهاند که با تحلیلگران کسبوکار کار یا تیمهایی از تحلیلگران کسبوکار برای گزارش دادن به آنها ایجاد میکنند.
به طور مشابه، توسعه و سرعت تکرارپذیری در توسعه نرمافزار باعث شده که زمانبندی مشارکت تحلیلگر کسبوکار را در یک پروژه معین تغییر کند. یک کارشناس تحلیل کسبوکار در یک محیط توسعه آبشاری کلاسیک، در هنگام جمعآوری، تحلیل و اولویتبندی نیازهای کاربر، قبل از واگذاری آن به سازندگان و سپس حرکت به سمت یک پروژه توسعه نرمافزار دیگر، به شدت درگیر است. در همین حال، تحلیلگرانی که بر روی پروژههای چابک کار میکنند عموماً با اجرای پروژه و حتی از طریق انتشار نسخههای متعدد با پروژه باقی میمانند.
تحلیلگری و چابکی
ایمو میگوید: اگر پروژهها به اندازه کافی کوچک باشند، سازمانها اغلب چندین پروژه را به یک تحلیلگر تخصیص میدهند، یا اگر پیچیده باشد ممکن است یک پروژه را به یک تحلیلگر اختصاص دهند.
هاموند اشاره میکند که سازمانها همچنین چندین تحلیلگر کسبوکار را برای توسعه نرمافزارهای بسیار بزرگ تخصیص میدهند.
ایمو میگوید: برخی از بخشهای فنآوری اطلاعات، امروزه تحلیلگران کسبوکار را در همه پروژههای توسعه داخلی برنامه درگیر نمیکنند.
باتوجه به گفتههای ایمو، سازمانها کمتر احتمال میدهند که تحلیلگران کسبوکار را برای توسعه کار بر روی کلاسهای جدید برنامههای کاربردی مانند برنامههای بازاریابی تلفن همراه و برنامههای تبلیغاتی برای فروش موقت تخصیص دهند چون آنها خیلی چابک عملمیکنند و قابلیت توسعه دارند.
ایمو میگوید از طرف دیگر، تحلیلگران کسبوکار تقریبا به صورت جهانی برای توسعه نرمافزارهای کاربردی، پشتیبانی و نرمافزارهای اصلی تجاری مورد استفاده قرار میگیرند، موقعیتی که شناسایی و سندسازی الزامات به طور خاص حیاتی است.
او میگوید: «بسیاری از این برنامهها تحت قوانین زیادی هستند، بنابراین [سازمانها] برای ایجاد مستندات و اطمینان از انطباق نیاز به رابط تحلیلگر کسبوکار دارند.»
![]() |
نقش تحلیلگر کسبوکار چیست؟ |
اضافه کردن نظر